Pečenje na pokritih žarih - tehnike in recepti

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Za vse ki uporabljamo žare s pokrovom. Plinske ali na oglje, ki omogočajo indirektno IN direktno peko mesa in drugih zadev. Tema ni namenjena promociji brandov zato se izogibamo imenovanju proizvajalcev in se raje pogovarjamo o tehnikah peke in receptih.
Osnovno ločimo med direktnim in indirektnim načinom peke in na visoko temperaturno hitrejše pečenje in na počasno pečenje pri nizkih temperaturah, kjer dodamo dim iz kosov aromatičnega lesa - BBQ smoking.
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.672
8.973
113
Ni nujno, ce mu slovensko opises bo verjetno vec moznosti da dobis. Pogoj je da tocno ves tud sam kaj bi. Ne poznajo vsi teh izrazov, sploh starejsi pogledajo k da si z Marsa uletu. Isto k je en model na vsak nacin hotu picanho pa ga mesar lepo vprasa kaj tocno je to, un pa vse kar je znal nazaj: ja pikanja, kako ne veste? Tako verjamem, da ne gre. Ne more.
Seveda. Poveš po slovensko, naj potrebušino poreže dol. Jest sm včas za dogodke vzel pri lokalnem mesarju komplet rebra, spare so ble za nas ostalo je šlo v pulled pork za potalat. Dobil sem pa to po ceni svinjske polovice. Seveda sm mogu rezat sam. Je blo pa to še v časih ko je BBQ šele ratoval popularen in daleč pred piksnapir pišekom.